Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
вівторок, 11 вересня 2012 р.

Прокуратура Житомирщини перевірила законність надання у користування лісу в Андрушівському районі

Андрушівський район.
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира ( http://ruporzt.com.ua ) в прес-службі прокуратури Житомирської області, прокуратурою Житомирської області із залученням спеціалістів державних органів контролю проведено перевірку обставин, викладених у сюжеті одного з центральних телеканалів щодо надання Житомирською обласною радою приватному підприємству у користування мисливських угідь площею понад 5 700 га та зведення металевої огорожі, що перешкоджає вільному доступу місцевих жителів до лісу.

Встановлено, що спорудження ТОВ «Каміа плюс» вольєра площею 490 га для утримання диких звірів розроблено на підставі наукового обґрунтування та погоджено із постійним лісокористувачем ДП «Попільнянське господарство». Однак, наказом генерального директора для відвідування лісу місцевими жителями визначено лише два дні на тиждень, чим обмежено їх права на загальне користування природними ресурсами, та порушено вимоги Конституції України, Законів України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища». У зв’язку з цим на адресу ТОВ «Каміа плюс» державною екологічною інспекцією у Житомирській області направлено припис з вимогою усунути порушення природоохоронного законодавства щодо здійснення права загального використання природних ресурсів.

На його виконання користувачем мисливських угідь вжито заходів до забезпечення безперешкодного доступу громадян до лісу та усунення виявлених порушень.

Рупор Житомира
http://ruporzt.com.ua/oblasni_novini/41928-prokuratura-zhitomirschini-perevrila-zakonnst-nadannya-u-koristuvannya-lsu-v-andrushvskomu-rayon.html

0 коментарі:

Архів блогу