Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
неділю, 30 грудня 2012 р.

Вшанували пам'ять визволителів

Визволення Андрушівського району від фашистських загарбників почалося 25 грудня 1943 року.
Наші війська спочатку звільнили від ворога Яроповичі, Любимівку. Наступного дня визволяли Зарубинці, Лісівку, частину Волиці, Бровки Перші, Міньківці, Городківку.
27 і 28 грудня повністю були звільнені Волиця, Гардишівка. Далі вигнали фашистів з Нехворощі, Забари. 29 грудня точилися бої в напрямку Червоного і 30 грудня були звільнені усі села району.
При визволенні Андрушівщини загинуло близько 2 тисяч бійців, які назавжди залишилися в братських могилах на нашій землі.
На Андрушівщині завжди вшановували та вшановують тих, хто захищав наш край і повернувся сюди після Перемоги. Один з них нині проживає у місті - це Шломов Іван Іванович, якому присвоєнно звання Почесного громадянина міста.
Велика шана всім, хто воював на інших фронтах, хто не повернувся з поля бою і тим, хто залишився живим.
Керівництво району, громадськість, учнівська молодь оточують турботою ветеранів, родини полеглих фронтовиків, бережуть братські могили, пам’ятники.
Сьогодні в районі залишилося дуже мало учасників бойових дій, в чиїх спогадах і ранах живе війна.
В переддень визволення району від німецько-фашистських загарбників керівники районної державної адміністрації, районної ради, колишні фронтовики, ветерани праці, представники громадськості поклали квіти до братської могили визволителів (фото). На мітингу виступив голова районної ради Мельник О. В., який відзначив, що подвиг визволителів району назавжди залишиться в пам’яті вдячних нащадків, дякував фронтовикам за героїзм і мужність, проявлені на фронтах Великої Вітчизняної війни.
Ветеран війни Лоханський Й. В., звертаючись до присутніх, сказав, що роки війни наклали свій відбиток на здоров’я колишніх фронтовиків. Сьогодні варто більше уваги приділяти патріотичному вихованню підростаючого покоління, яке має знати і пам’ятати про подвиги старших поколінь.

0 коментарі:

Архів блогу