Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 3 грудня 2015 р.

Сьогодні відзначається Міжнародний день інвалідів

3 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Цей день неможна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення повного забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Це день підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян. Саме на працівників соціальної сфери державою покладено відповідальний обов’язок – допомагати людям, які потребують особливої турботи і тим, хто опинився в складній життєвій ситуації. В управлінні праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації на обліку перебуває 2357 інвалідів. Матеріальну допомогу через управління праці отримало 15 інвалідів, направлення на засоби технічної реабілітації та протезно-ортопедичні вироби одержало 159 інвалідів, забезпечено 26 інвалідів санаторно-курортним лікуванням, компенсацію на санаторно-курортне лікування отримали 22 інваліда війни та 5 загального захворювання, поселено в будинок-інтернат 4 інваліда.
В територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) отримує соціальні послуги вдома 87 інвалідів, серед головних послуг, які надають соціальні робітники – це утеплення вікон, забезпечення твердим паливом,обробіток присадибних ділянок, приготування їжі, прибирання в будинку, прання та інше. Послуги відділення соціально-побутової адаптації та адресної грошової та натуральної допомоги отримали 130 інвалідів різної категорії. З метою виявлення одиноких інвалідів та надання їм всебічної підтримки обстежено матеріально-побутові умови проживання 37 інвалідів.
3 грудня проведено «День відкритих дверей», акції «Безкоштовна стрижка» та «Турбота» під час яких дана категорія громадян, мала змогу відвідати перукарню, виміряти тиск та пульс, зробити інгаляцію, відвідати масаж. Адресно надано продуктові набори 102 інвалідам, серед них переселенці та інваліди-війни - учасники АТО.
Надання цим людям щоденної підтримки та допомоги - це реальний вияв милосердя та турботи до ближнього.

Директор тер центру Ніла Подік

0 коментарі:

Архів блогу