Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 26 січня 2017 р.

Благодійна допомога від Фонду «Рідне Полісся»

24 січня в Андрушівці з місією милосердя побували гості – представники Благодійного фонду «Рідне Полісся», який очолює В. І. Стасюк. Свою благородну гуманітарну місію Фонд здійснює під егідою Міжнародної громадської організації «Земляцтво житомирян», президентом якого є С. В. Войтенко. Ця організація об’єднує людей різних за фахом, політичними уподобаннями, яких єднає почуття земляцтва, любові до того куточка рідної України, який називаємо малою батьківщиною, тієї землі, де виколихала нас ненька, яка дарувала нам свої багатство і красу, годувала хлібом, вирощеним на ній.
Люди, що входять в Земляцтво підтримують тісні зв’язки з рідними місцями не лише в дні радості, а й смутку, щоб триматися разом, допомагати своєму краю, один одному, бо всі саме тепер зрозуміли, що в єдності наша сила.
Отож і заступник голови Благодійного фонду «Рідне Полісся», який опікується військовими частинами, котрі задіяні в антитерористичній операції, шпиталями, пораненими воїнами та інвалідами, та Громадської ради при Міністерстві оборони України генерал-майор запасу П. Г. Гаращук, виконавчий директор Міжнародної громадської організації «Земляцтво житомирян» В. М. Барановський та представники Житомирської громадської організації «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО» прибули в наш район, щоб надати допомогу центральній районній лікарні, котра лікує земляків, в тому числі і учасників АТО та членів їх родин.
Гості, насамперед, зустрілися з головою райдержадміністрації О. М. Дударем, а потім в супроводі заступника голови районної ради М. М. Ляшука та керівника апарату райдержадміністрації О. Ю. Савенка побували в центральній районній лікарні, де їх зустрів головний лікар Ю. В. Ющинський. З ним прибулі вели мову про проблеми медичного закладу. Вони відвідали спочатку пологове відділення, цікавилися у старшої медичної сестри В. А. Вигівської, чи мають вони необхідне медичне обладнання, пообіцяли допомогу в цьому плані та вручили комплект для новонародженого майбутній мамі К. М. Кумечко. Ще 7 таких подарунків одержать для своїх малят Т. А. Грищенко з Волосова, О. В. Климчук з Городківки, А. О. Гаєвська з Нової Котельні, М. В. Захаревич, В. О. Слюсар, І. В. Мельник, Н. А. Омельянченко з Андрушівки.
Благодійники зустрілися також з медперсоналом, розповіли про мету свого візиту і передали допомогу: 5 інвалідних візків, 3 ходунків, 3 ролятори, комплекти постільної білизни, лікарські халати. Таку підтримку одержали й медичні заклади майже всіх районів нашої області, а також різних регіонів України, зокрема військові шпиталі Львова, Харкова, Одеси, Маріуполя на загальну суму 67 млн. грн. Представники Фонду і Земляцтва незабаром відвезуть гуманітарну допомогу в медичні заклади Слов’янська, Краматорська, інших міст східної України, щоб підтвердити те, що Схід і Захід нашої держави були і будуть завжди разом. А передали цю підтримку Україні громадяни Нідерландів та Швеції, які мають українське походження, а також громадські організації цих країн. Це значить, що долею України переймаються не тільки українці, бо це їх рідна земля, а й вся європейська спільнота.

За матеріалами редакції газети «Новини Андрушівщини»

0 коментарі:

Архів блогу