Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 15 квітня 2011 р.

Відео профспілки Андрушівка

Відбувся загальний відкритий з'їзд федерації профспілок в Житомирській області із умовною назвою „Вільний мікрофон". Це був перший великий з'їзд профспілкових організацій, який відтепер планується зробити традиційним і проводити у кожному районі нашої області. А першим таким районом став Андрушівський.

„Запитуйте-відповідаємо", - саме в такій формі пройшла зустріч із профспілковим активом Андрушівського району, який зініціювала голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук. Поговорити та відповісти на запитання приїхали спеціалісти різних галузей.

Степан Дисак директор Андрушівської школи № 1 (ця зустріч є позитивною, адже часто роботодавці порушують..)

За 5 років із профспілкових об'єднань вийшло близько 2х млн. чоловік, а довіряє профспілці лише кожний 5, таку невтішну статистику констатували делегати з'їзду. Проте сьогодні, наголошувала голова Федерації, одне із основних завдань профспілки — зламати стереотип, про те, що це споживацька каса, адже основне завдання сучасних профспілкових організацій: зробити все можливе, щоб кожний міг захистити свої права

Неля Паламарчук голова Федерації профспілок Житомирської області (ми на засіданні визначили 39 пунктів питань...)

Крім розгляду актуальних питань, заборгованості по заробітній платі, пенсійної реформи, нелегального працевлаштування та інших, констатували також і певні напрацювання. Зокрема в 2011 році прийнято закон "Про соціальний діалог в Україні", та розроблено проект трудового кодексу. На стадії розробки знаходиться концепція по удосконаленню заробітної плати у бюджетній сфері, виконання якої розраховано на 5 років. Крім того, відтепер усі члени профспілки мають змогу отримати безкоштовну юридичну консультацію за гарячою лінією 47 24 69.



0 коментарі:

Архів блогу