Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 14 квітня 2011 р.

У Житомирській області визначено перших фіналістів обласного етапу III Всеукраїнського дитячого пісенного фестивалю "Зорецвіт"

На Житомирщині стартував мистецький проект політичної партії «Українська платформа» «Зорецвіт». Перше прослуховування відбіркового туру пройшло у смт Андрушівка. Сцена районного Будинку культури зустрічала конкурсантів з трьох районів області – Андрушівскього, Попільнянського та Ружинського. Оцінювало виступи молодих вокалістів поважне журі: Андрій Глибко – керівник дитячих естрадних колективів Житомира, випускник Харківського Національного університету мистецтв; Василь Шморгун – лауреат міжнародних конкурсів артистів естради, соліст Житомирської обласної філармонії; Петро Даценко – кандидат мистецтвознавства, голова журі Всеукраїнського конкурсу «Зорецвіт», директор Житомирської обласної філармонії.

«Хочеться відзначити достатньо високу вокальну підготовку конкурсантів, які приїхали до Андрушівки, - зазначив Петро Даценко. - Приємно й те, що у кожного з учасників були гарні сценічні костюми, які доповнювали образ, відповідно до пісні».

Голова журі нагадав, що в 2011 році на Житомирщині проходить більш жорсткий відбір вокалістів. Якщо торік у районних турах взяли участь 834 дитини, 93 з них потрапили на обласний етап, то в цьому році буде відібрано лише 25 дітей. А на Всеукраїнському рівні Житомирщину представлятимуть тільки три вокалісти. Змінилися й певні статті Положення «Зорецвіту» – відмінено участь в конкурсі молодшої групи. Таке рішення оргкомітету обумовлюється тим, що на Всеукраїнський тур, як правило, потрапляють старші за віком діти, і перемога - за старшими. Бо в них і більше досвіду, і більше років занять вокалом, а значить вищий рівень професійності. Щоб не наносити психологічної травми випробуванням конкурсом зовсім маленьким його учасникам, цього року відмінено молодшу групу і визначено дві вікові категорії конкурсантів – від 12 до 15 років і від 16 до 19 років включно.

Що ж до переможців відбіркового туру в Андрушівці, то ними стали 16-річний Сергій Мацюк з села Вчорайше Ружинського району та 14-річна Інна Кондратюк з Андрушівки. Саме їм тепер 4 червня 2011 року доводити журі та глядачам, присутнім на заключній частині обласного етапу «Зорецвіту», що вони достойні взяти участь у фіналі III Всеукраїнського дитячого пісенного фестивалю. Традиційно національний тур «Зорецвіту» пройде 18-19 червня 2011 року на Житомирщині, у селищі Мар’янівка Баранівського району. Засновником Всеукраїнського дитячого пісенного фестивалю-конкурсу «Зорецвіт» є народний депутат України, голова політичної партії «Українська платформа» Павло Жебрівський.

0 коментарі:

Архів блогу