Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
вівторок, 9 липня 2013 р.

Обласна влада контролює стан відпочинку та оздоровлення дітей області

Президент України скеровує діяльність місцевих органів влади на забезпечення якісного відпочинку та оздоровлення дітей.
Відповідно до настанов Глави держави, цьогоріч на Житомирщині розширено мережу дитячих таборів, у яких відпочиватиме та оздоровлюватиметься понад 60 % дітей області. Контроль за станом дотримання санітарно-гігієнічних вимог та забезпеченням належних умов для перебування дітей у літніх таборах здійснює оперативний штаб з оздоровлення та відпочинку дітей, створений при облдержадміністрації.
8 липня заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих провів чергове засідання обласного оперативного штабу з оздоровлення та відпочинку дітей, участь в якому брали керівники районних штабів з оздоровлення, представники головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби у Житомирській області та департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.
Цього разу про хід оздоровлення дітей доповідали керівники штабів оздоровлення в Андрушівському, Коростенському, Лугинському та Черняхівському районах.
В Андрушівському районі проживає 3527 дітей. Цьогоріч на відпочинок та оздоровлення дітей із районного бюджету виділено 50 тис. грн, а також з 89 тис. 421 грн – з бюджетів сільських рад. За рахунок цих коштів було відкрито 16 пришкільних таборів на території району, в яких оздоровитися та відпочити змогло 1244 дитини, що становить 35 % від загальної кількості дітей шкільного віку. До того ж, на виконання соціальних ініціатив Президента України, п’ятеро дітей-сиріт і дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, у квітні відпочивали в Українському дитячому центрі «Молода гвардія». Крім того, на території району функціонує оздоровчий табір «Чайка», який розпочав свою роботу 5 червня і працюватиме у чотири зміни. Протягом першої зміни табору вже оздоровилося 29 дітей. У нинішню, другу зміну, перебуває 326 дітей (23 дитини з Андрушівського району, 165 – із інтернатних закладів). Двадцятеро дітей із числа пільгових категорій 4 липня було відправлено на відпочинок до табору «Березовий гай» у Бердичівському районі. До того ж, відпочинком на морі буде забезпечено 20 дітей-чорнобильців. Відтак, на сьогодні в Андрушівському районі оздоровлено 1307 дітей, що становить 37 %.
Організованим відпочинком і оздоровленням у Коростенському районі охоплено 1383 дитини (50 % від загальної кількості) за рахунок коштів у сумі 342 тис. грн, що були отримані з різних джерел фінансування. Так, зокрема у 23 пришкільних таборах було оздоровлено понад тисячу дітей, п’ятеро відпочивало в УДЦ «Молода гвардія», троє – в «Артеку», 31 дитина – за кордоном (Англія). За ініціативою районної влади 175 дітей оздоровлено у Херсонській області, причому запланований ще один, додатковий, заїзд, на що вже на рахунку є кошти: 72,5 тис. грн. від підприємств і 17 тис. грн. – від сільських рад.
У Лугинському районі на сьогодні вже оздоровлено 36 % дітей від загальної кількості осіб шкільного віку. Ця робота організована за рахунок діяльності пришкільних таборів, що працювали у дві зміни. Фінансова підтримка функціонування пришкільних таборів здійснювалася за рахунок коштів із обласного бюджету у сумі 35 тис. грн. Крім того, щодо відпочинку та оздоровлення дітей влада району традиційно співпрацює з благодійними та релігійними організаціями. Серед них - благодійна організація «Запросимо дітей Чорнобиля» (Швейцарія), що діє на території району вже понад 23 роки. Наразі в Лугинському районі вже оздоровлено 485 дітей. Крім того, більше двадцяти дітей район оздоровлюватимуться протягом найближчого часу у Франції.
На Черняхівщині працювало 25 пришкільних таборів, в яких відпочило 1618 дітей. Наразі в оздоровчому таборі при Головинському вищому професійному училищі нерудних технологій оздоровлюється 65 дітей. На ці потреби цього року виділено 246 тис. грн. Загалом в районі оздоровлено 1778 дітей (близько 51 %).

Прес-служба облдержадміністрації

0 коментарі:

Архів блогу