Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
неділю, 22 червня 2014 р.

Андрушівщина відзначає День скорботи і пам'яті жертв війни

22 червня у м. Андрушівка відбулися заходи із вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

Рано-вранці, 73 роки тому, без оголошення війни на територію Радянського Союзу вторглися німецько-фашистські загарбники. У перші ж години на захист Вітчизни піднялися тисячі осіб. Ціна перемоги дуже велика, за роки Великої Вітчизняної війни загинули 26,6 млн осіб, з них понад 15 млн. - мирні жителі.
Великі втрати понесла Україна, на території держави загинуло понад 5,5 млн мирне населення, на фронті загинули 2,5 млн солдатів.
В межах заходів вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні голова районної ради В.В.Костик , голова районної державної адміністрації Р.В.Гаврилович спільно з громадськістю міста поклали квіти до братської могили на Алеї Слави м.Андрушівка.

В.В.Костик у зверненні до жителів міста з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні зазначив, , що Україна в роки Другої світової війни "понесла колосальні людські втрати".
"Сьогодні ми схиляємо голови перед загиблими в найбільшій в історії людства війні, згадуємо мільйони загиблих українців. Ми віддаємо данину поваги і любові ветеранам за їхній героїзм і жертовність. ", - сказав Віктор Васильович. День пам'яті жертв війни був введений напередодні 60-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр., війни в історії українського народу, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника.
5541 житель району не повернулися з фронтів Другої світової війни, 405 земляків пропали безвісти.
На території району загинуло 35 партизанів і підпільників, розстріляно , закатовано в гетто і жандармерії понад дві тисячі мирних жителів.
На військовому кладовищі в селі Івниця та в 54 братських і 17 одинночних могилах в селах району покояться останки 1857 героїв, які віддали своє життя захищаючи та визволяючи наш район.
2568 чоловік, переважно молоді, були насильно вивезені на каторжні роботи до Німеччини. Багато з них не повернулися.
Cвята пам'ять про ту грізну війну залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, тяжкої ратної праці, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу Вітчизни.

0 коментарі:

Архів блогу