Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 27 червня 2014 р.

День Конституції України в Андрушівці

27 червня 2014 року в м. Андрушівка відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції України. До присутнх з вітальним словом звернувся голова районної державної адміністрації Р.В.Гаврилович та голова районної ради В.В.Костик. Зокрема голова районної ради В.В.Костик сказав:

Шановні андрушівчани!
Від імені депутатського корпусу районної ради вітаю Вас з Днем Конституції України!
Повноліття Конституції України наша держава відзначає, долаючи фінансові та економічні труднощі, політичну нестабільність, в боротьбі за цілісність країни , спотикаючись на шляху перетворень і намагаючись вдосконалити свій Основний Закон.
Так, власне, було протягом усієї нашої історії, ще від тоді, як у ХУІІІ столітті політичний , державний і військовий діяч часів Козаччини , гетьман Війська Запорізького у вигнанні Пилип Орлик написав свій політичний меморіал, що його прийнято називати «першою в світі Конституцією», «Конституцією Пилипа Орлика». Ще в ньому були закладені ідеї «людського і природного права» козаків на свободу, права народу « протестувати проти гніту».
Довгий і складний шлях політичного самовизначення засвідчив невмирущу волю українців мати свою державність, бути суверенною серед інших вільних народів Європи і світу. Послідовно і мужньо крізь віки крокував до цього український народ.
Конституція 1996 року увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
Її найвища юридична сила , верховенство права, економічна та ідеологічна багатоманітність - ось ці фундаментальні засади , на яких ґрунтується сьогодення, будується майбутнє українського народу.
Прийняття Конституції стало точкою відліку нової епохи в історії нашої держави. Ні в кого не викликає сумніву, що саме цей акт заклав підвалини економічних, соціальних та духовних перетворень у суспільстві.
Проте, не слід забувати, що конституційні норми , якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще.
Сьогодні, аби перетворити зміст на результат, усім нам потрібна підвищена відповідальність, самовіддана праця заради однієї мети - процвітання України як цивілізованої європейської держави.
Конституція – одна для всіх. Тому потрібно шанувати її, завжди пам'ятаючи, що сьогоденню передувала багатовікова історія державотворення.
Доля розпорядилася так, що саме ми стали свідками народження суверенної країни, здійснення одвічного права українського народу на самовизначення.
Саме нам доведеться втілювати у життя реформу місцевого самоврядування , суть якої полягає в тому, щоб віддати право самостійно вирішувати всі питання життєзабезпечення громади місцевому самоврядуванню, соціальна основа якого має стати економічно, матеріально, інформаційно, політично самодостатньою.
І ми, як ніхто інший , відповідальні перед Богом , власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями за державу, на сторожі якої стоїть Основний Закон.
День Конституції, на жаль, ще не всі громадяни України вважають важливим святом, а відносяться до нього як до чергового вихідного дня.
Таке ставлення спричинено тим, що Основний Закон України, працює не на повну силу, більшість конституційних норм і положень все ще залишаються лише деклараціями.
Всі ми прагнемо, щоб задекларовані права стали реальністю, щоб люди почували себе захищеними і впевнено дивилися у майбутнє.
Коли кожен громадянин України відчує, що його життя, здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека дійсно визнані найвищою цінністю, тоді ми зможемо з гордістю заявити: Україна стала демократичною державою.
Але демократичний розвиток ніколи не був легким, тож наберемося терпіння та віри у те, що наступні покоління українців будуть жити у зовсім іншій країні, яку з гордістю можна буде назвати конституційно розвиненою та правовою європейською державою.
Бажаю, щоб демократичні засади, що закріплені цим надзвичайно важливим документом, стали реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийшов до серця кожного громадянина нашої держави.
Давайте сподіватися на краще майбутнє та створювати разом нову європейську державу.
А ще всім нам миру, злагоди, добра та благополуччя.
Зі святом !
На завершення учасники зібрання разом з народним хором будинку культури виконали гімн України.

0 коментарі:

Архів блогу