Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 19 жовтня 2015 р.

Як проголосувати виборцям, які нездатні пересуватися самостійно!

Згідно статей 31, 78. Порядок організації голосування за місцем перебування, Закону України "Про місцеві вибори" від 14.07.2015 №595-VIII
Виборцям, стосовно яких у списку виборців є відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, повідомляється, що їм буде надана можливість проголосувати за місцем перебування через іменні запрошення.
Виборець, який тимчасово нездатний пересуватися самостійно і має бажання проголосувати за місцем свого перебування (проживання), особисто, поштою, або через інших осіб, зокрема соціального працівника, який здійснює обслуговування осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем виборів подає до дільничної виборчої комісії виборчої дільниці, на якій він включений до списку виборців, власноручно написану заяву довільної форми з проханням забезпечити йому голосування за місцем його перебування (проживання) із зазначенням такого місця.
До заяви додається довідка медичної установи про стан здоров’я виборця, яка засвідчує факт його тимчасової нездатності пересуватися самостійно.
Такими документами можуть бути довідки медико-соціальної експертної комісії або органу соціального захисту населення тощо.
Додатково: інформація про порядок голосування розміщена в розділі «Актуально».

Міняйленко М.О., начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації

0 коментарі:

Архів блогу