Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 1 грудня 2016 р.

Тренінг на базі Андрушівського району

30 листопада на базі Андрушівського району відбувся кластерний тренінг «Підтримка місцевої влади в реплікації методології Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» для представників виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Попільнянського району, який не є учасником Проекту.
В Андрушівській школі мистецтв поважних гостей привітав голова райдержадміністрації Олександр Миколайович Дудар та голова районної ради Сергій Михайлович Марценюк.
Координатори Житомирського обласного ресурсного центру громад Георгій Федорук та Оксана Карпич проінформували присутніх про результати та досвід реалізації проектів з енергозбереження та впровадження міського компоненту Проекту «Розумні міста» в Житомирській області.
Надія Хом’як – керівник Андрушівського районного ресурсного центру розвитку громад розповіла про результати впровадження Проекту в І та ІІІ фазах на території Андрушівського району та ознайомила з роботою Андрушівського районного ресурсного центру розвитку громад, який створений на базі сектору економіки та розвитку інфраструктури районної державної адміністрації.
В рамкам заходу здійснено візит у громадську організацію «Зарубинці» села Зарубинці. Учасників зустріла хлібом та сіллю сільський голова Людмила Антонюк. Під час виступу, учасники мали змогу дізнатись та ознайомитися з проектами, які впроваджувались на території Зарубинецької сільської ради в І фазі Проекту МРГ.
Перша фаза Проекту МРГ розпочалась у 2008 році. За 3 роки діяльності Проекту МРГ громада покращила умови проживання спільними зусиллями та у партнерстві з місцевою владою. Таким чином було реалізовано 2 мікропроекти з поточного ремонту ФАПу та реконструкції вуличного освітлення.
11 листопада 2014 року розпочалося впровадження третьої фази Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» з підписанням Угоди про співробітництво між Проектом, райдержадміністрацією та районною радою.
Гості завітали в приміщення загальноосвітньої школи де впроваджувався мікропроект ІІІ фази Проекту по заміні вікон в школі. У актовій залі школи голові громадської організації Тетяні Вікаренко та Зарубинецькому сільському голові Людмилі Антонюк вручено сертифікат про завершення робіт в рамках Проекту, а концертна програма підготовлена силами учнів школи, присвячена завершенню мікропроекту на території Зарубинецької сільської ради принесла присутнім масу задоволення.
На реалізацію ініціатив громади Проект МРГ виділив близько 257,0 тис.грн., ще близько 207,0 тис.грн. було виділено з місцевих бюджетів, як співфінансування, більше 43,0 тис.грн. зібрала сама громада.

Керівник районного ресурсного центру розвитку громад Н.Д.Хом’як

0 коментарі:

Архів блогу