Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
четвер, 29 листопада 2012 р.

Права дитини в Україні

З метою попередження порушення прав дітей в рамках проведення дня спільних дій в інтересах дітей, у с. Стара Котельня фахівцем з соціальної роботи Андрушівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Беккер Аліною Володимирівною проводився тренінг на тему: «Діти мають захищати свої права» в Старокотельнянській гімназії 8-9 класів та у Волосівській ЗОШ I-II ступенів у 9 класі.
Найменші громадяни мають права, які держава у своїй Конституції зобов’язалася виконувати. Оцінка ситуації у сфері захисту прав дитини в Україні постійно здійснюється державними структурами. Україна повинна також звітувати перед світовою спільнотою про те, як вона забезпечує права своїх громадян: 15 травня 2003 року наша країна підписала Конвенції ООН про права дитини. Цей міжнародний документ містить всеосяжний комплекс міжнародних правових стандартів щодо захисту і забезпечення належних умов для виховання дітей. Кожна держава, яка підписала цю Конвенцію, зобов’язана підготувати національний звіт щодо становища дітей у своїх країнах, використовуючи однакові індикатори. Крім того, відповідні дані надають недержавні організації національного та регіонального рівнів для того, щоб можна було об’єктивно оцінити виконання прав дитини у конкретній країні.
Основною метою тренінгу було допомогти учням з’ясувати, як діти мають захищати свої права. Під час тренінгу діти дізнались, які умови необхідні для захисту прав дитини та яке міжнародне й українське законодавство спрямоване на захист прав дитини.
Так, щоб захищати свої права – треба їх знати і вміти використовувати і відстоювати у повсякденному житті. Діти згадали, які існують права, розбираючи ситуації, показали шляхи вирішення проблем, коли права порушуються, і застосували свої знання, створюючи віртуальну цивілізацію. Сподіваюся, що отримані знання учням знадобляться, щоб вміти захистити свої права і права своїх друзів у різних життєвих ситуаціях.

0 коментарі:

Архів блогу