Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 30 листопада 2012 р.

Зцілюймося вірою і святою водою

Минулої неділі архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Владика Никодим освятив Святе Джерело в урочищі Загуйва, яке в народі досі називали просто Криничкою.
Про цю подію заздалегідь повідомили жителів міста і району. В призначений час люди від’їхали автобусами від Храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в Андрушівці, багато прихожан добралися до Нехворощі власним транспортом - дорогою через ліс від Красної Гірки.
Перед початком урочистого дійства священик з с. Нехворощ о.Сергій провів богослужіння. Корінні жителі вже й не пам’ятають, хто й коли виявив його цілющу силу. З-під землі скраю лісу заструміла вода. Сільські косарі, всі, хто працював на прилеглих полях, після виснажливої роботи у спеку припадали до цього джерела, тамуючи спрагу. І на диво ставали дужчими - десь бралася сила і навіть відступали хвороби. Ось так з роками люди переконалися - то незвичайна вода тече - Божою силою наповнена. Зробили тут заглибину, потім викопали криничку. Сільський житель В. Барабанов наносив туди каміння і сам вимурував цямрину - щоб не обсипався грунт та не замулював джерело. І розійшлася добра слава про незвичайну воду у нехворощанській криничці - зараз по неї їдуть вже й з Андрушівки та прилеглих сіл. Люди самі сказали: це Святе Джерело, сила його до кінця непізнана.
З ініціативи Благочинного Андрушівського округу протоієрея Миколая Гавриліва, протоієрея Храму Різдва Пресвятої Богородиці Миколая Климчука, з участю спонсора - ТОВ «КАМІА ПЛЮС» Криничку і територію навколо неї за короткий час благоустроїли, проклали до неї дорогу через ліс. Біля Святого Джерела - новий дерев’яний хрест, скульптурне зображення Божої Матері - все в квітах.
В обідню пору священики Андрушівського округу, голова райдержадміністрації Б. В. Мазур, голова районної ради О. В. Мельник, прихожани, діти короваєм зустріли архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Владику Никодима, який по приїзду привітав усіх, хто зібрався на священне дійство, провів проповідь у славу Всевишнього і заступниці нашої Божої Матері, пом’янув жертви Голодомору, закликав кожного виконувати Божі заповіді - оберігати найбільше своє духовне багатство - чисту і добру душу, любити ближнього свого, як самого себе, творити на землі добро. Владика Никодим подякував людям, спонсорам, які облагородили Святе Джерело, а також представникам влади, освятив його і першим напився води із цілющої Кринички. За ним це зробили священики і всі прихожани. Люди набрали води і для себе, і для своїх рідних та близьких. Кожен з віруючих запам’ятав напутні слова Владики Никодима: уся вода - свята і сильна, а із Святого Джерела вона особливо цілюща і допомагає найскоріш віруючим, які живуть з молитвою і вірою в Бога не лише в піст, який нині триває, а й кожної днини.

0 коментарі:

Архів блогу