Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 12 листопада 2012 р.

У Новій Котельні відбудували храм, у який вдарила блискавка

У селі Нова Котельня, Андрушівського району, освятили відновлений Свято-Покровського храм.

31 липня, коли під час грози у купол древнього храму попала блискавка. Дерев’яна церква загорілася. Але її вдалося врятувати, проте постраждали дерев’яні стіни та внутрішнє оздоблення, металевий каркас та залишки конструкції провалились всередину храму.

Першим, хто побачив пожежу та кинувся рятувати церкву був настоятель, протоієрей Миколай Драпак.

Пожежу гасили на протягом 4 годин. Храм вдалося врятувати, а от купол – ні.

Парафіяни, разом із своїм настоятелем приклали чимало зусиль по відновленню та реставрації головного куполу храму. І ось настав момент коли святиня знову засяяла у всій своїй красі як і раніше.

Святковий чин освячення та урочисту Божественну Літургію очолив керуючий єпархією — архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

По завершені Святої Євхаристії був відслужений подячний молебень, після чого Владика Никодим звернувся до вірян із настановчою проповіддю.

Цього ж дня Житомирський Архіпастир звершив чин освячення надкупольного Хреста для лікарняного храму на честь святого Агапіта Печерського, котрий будується на території Андрушівської районної лікарні.

Після урочистого освячення Владика привітав духовенство та присутніх вірян із торжественною подією та побажав скорішого завершення будівництва храму.

0 коментарі:

Архів блогу