Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
суботу, 13 серпня 2016 р.

У патріотичному настрої Городківка відсвяткувала День села

В Андрушівському районі відсвяткували День села жителі Городківки. Власними силами влаштували концерт, на який зібрали повний зал односельчан та гостей. В вишиванках ведучі зі сцени розповідали про своє рідне та найкраще село. Про односельчан, серед яких є інженери, лікарі, вчені, письменники, сестри-науковці, художник, доктори економічних та медичних наук.

Городківка має давню історію, яку бережуть та шанують. В особливий день не могли не згадати про важливі події з минулого. Як у Другій світовій війні, наприклад, село втратило 206 осіб. І ось нині, онуки сивочолих колишніх воїнів взяли в руки зброю, щоб захищати незалежність України на Сході. Сумно стало від того, що в АТО вже загинув місцевий житель, Коренівський Віктор Анатолійович. Він був сином та чоловіком, йому мало б незабаром виповнитись 35 років. Не судилось. Його пам’ять вшанували хвилиною мовчання, схиливши голови. Пообіцяли завжди пам’ятати про односельчана- героя, який боровся за незалежність країни та щасливе майбутнє дітей.

Багато українських пісень у виконанні талановитих дуетів, гра на сопілці, вразили не лише односельчан, а й гостей.

Привітати в знаменну дату для Городківки, приїхав народний депутат України Олександр Ревега. Подякувавши старшим жителям села, людям, які творили історію та всім небайдужим до долі своєї рідної землі, Олександр Ревега вручив подарунки найстаршим жителям Городківки – Сірому Миколі Яковичу, Ковальчинській Ганні Василівні, а також наймолодшій – Бортнік Соломії. Привітав народний депутат подарунками і іменників села – Роголь Вікторію Олексіївну, Соколівську Ганну Олексіївну, Бортнік Сергія Володимировича та Лінчук Людмилу Володимирівну. У номінації «Кращий двір» подарунок від Олександра Ревеги отримала Коцюк Юлія Михайлівна. Народний депутат привітав і міцну родину - подружжя Коцюків Михайла Петровича та Юлію Михайлівну із «золотим весіллям».

Не міг не відзначити Олександр Ревега учасників антитерористичної операції. Грошовими винагородами та подяками за героїзм та нескореність духу, за мужність і відвагу, проявлені під час захисту цілісності та суверенітету України, нагородив народний депутат відзначив Тихончука Валерія Валентиновича, Журавського Ігоря Володимировича, Качанівського Петра Вікторовича та Капусняка Василя Леонідовича.

А головним подарунком від народного депутата України Олександра Ревеги стало 100 тис. грн. на заміну вікон у школі Городківки. Дітям дістались в подарунок ще й кепки.

Завдяки людям, які живуть і трудяться на землі рідного села, воно розцвітає, поповнюється новими здобутками. Жителі Городківки з любов’ю ставляться до місця, де мешкають, знають та шанують історію, в ім’я щасливого майбутнього.

Інна Солодка

0 коментарі:

Архів блогу