Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 15 квітня 2013 р.

Знані родини Андрушівщини

Майже десятиліття поспіль президія районної ради жінок вшановувала кращих жінок Андрушівщини. У ювілейний рік заснування району вирішили відзначити кращі родини нашого краю, які багато років творили і творять історію, які, народивши та виховавши дітей справжніми громадянами своєї держави, дбають про майбутнє родини й України вцілому.
5 квітня в районному будинку культури зібралися члени президії районної ради жінок, жінки – керівники, жінки – депутати районної ради, шановні гості та знані родини Андрушівщини.
Голова районної жіночої ради Білецька Г.І. розпочала свято віршованими рядками нашого відомого земляка Володимира Шинкарука:
Вже давно моя юність відлетіла за вирій,
Заблудились роки
У холодній осінній блакиті,
Але мама дала мені долю на виріст
І зносити її – не зносити……
На незвичайне районне свято, щоб представити свою родину, прибув професор, заслужений працівник культури України, відомий поет – пісняр Володимир Федорович Шинкарук зі своєю дружиною Людмилою Василівною. Гість подарував районному музею рушників полотняний родинний рушник, а авторські пісні у його виконанні були надзвичайно емоційними. Голова районної ради Мельник О. В. вручив Шинкаруку В. Ф. та його дружині відзнаку знаної родини й іменну вазу.
До присутніх у залі звернулася перший голова районної жіночої ради Ковтун Р. Ф., яка щиро вітала усіх, дякувала жінкам району за активну життєву позицію. Білецька Г. І. вручила їй подарунок.
Найкращі врожаї овочевих культур в районі збирають фермерські господарства "Демитра" та "Ткаченки", а започаткував сімейний бізнес Віктор Якович Ткаченко, який, на жаль, уже відійшов за межу вічності. Сини Дмитро й Сергій гідно продовжують хліборобську справу свого батька. Віншував родину Ткаченків заступник голови районної державної адміністрації Олексюк Ю. А.
На святі найтепліші слова були адресовані родині Басюків – Олексію Володимировичу й Валентині Олександрівні, які приїхали в Стару Котельню молодими спеціалістами, а нині мають заслужений авторитет і повагу серед односельців.
Білецька Г.І. запросила до мікрофону родину Кебалів – Василя Васильовича і Наталію Василівну, розповіла про їх дітей та внуків, про нелегку працю вчителя й надзвичайно відповідальну – сільського голови.
У святковій залі звучали пісні про сім’ю й жіночу долю, про родину.
У Великих Мошківцях шанують родину Саюків – Івана Тихоновича та Марію Йосипівну, які уже 45 років ідуть по життю поряд, виховали двох дітей, радіють внуками. Їх життя тісно пов'язане із місцевою школою, бо обоє педагоги, до них і нині йдуть за порадою колишні учні.
Родину Андрійчуків у Червоному знають всі, бо ці люди не лише невтомні трудівники, а й творчі натури - Тетяна Григорівна пише вірші, а Михайло Іванович виготовляє оригінальні вироби з дерева. Вони виховали двох синів, радіють внуками, з якими часто влаштовують сімейні вистави.
Як зазначила ведуча, кожен другий житель с. Гальчин назвав родину Віктора Олексійовича й Тетяни Андріївни Дерди найбільш шанованою в їх населеному пункті. Лікарі за фахом, ці мудрі і щирі люди користуються незаперечним авторитетом серед односельців.
І ще одна славетна родина була присутня на святі: головний лікар Старокотельнянської дільничної лікарні Хоменко Володимир Андрійович та його дружина, заступник директора Старокотельнянської гімназії Майя Іванівна, яких шанують у рідному селі. Для лікаря Хоменка немає поганої погоди, він не має права хворіти, бо на нього постійно чекають ті, кому дошкуляють недуги. А щоб залишити добрий слід на землі, це подружжя пише нариси про людей, які живуть поряд.
Степан Антонович та Людмила Луківна Піцикевичі прожили в парі 45 років. Мають двоє дітей та четверо внуків. Хоча літа й на осінь повернули, але вони беруть активну участь у громадському житті міста.
З діда-прадіда коріння цього роду - у рідному селі Волиця. Григорій Васильович та Марія Олександрівна Хімко прожили в парі 50 років, виховали трьох дітей. Все своє життя трудилися на фермі місцевого господарства. Шанують їх в селі за щирість, працьовитість, оптимізм.
Родина Мельників - Валентина Васильовича й Марії Василівни, також має шану й повагу в Любимівці. Закохані в музику, голосисту українську пісню й запальний танок, вони, підтримуючи один одного, зробили все, щоб зібрати й відтворити найкращі зразки української пісні й танцю. Перед тим, як запросити знані родини на свято, Білецька Г. І. та члени президії районної ради жінок зустрічалися з родинами, їх дітьми, сусідами. Вони найтеплішими словами розповідали про ці сім'ї.
А віншували родини, вручали їм відзнаки, подарунки та квіти шановані гості: заступник голови районної ради Шпаківський В. Б., директор районного центру зайнятості Солопій С. Б., начальник Андрушівського відділення фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Білий М. П., директор ДОЗ "Чайка" Горкун В. І., начальник управління Пенсійного фонду в Андрушівському районі Онищук О. П., виконавчий директор ПСП "Заготзерно" Хоменко О. П., директор міжрайонної дирекції ФССТВП Васьковський Ф.Ф. та ін.
Свято закінчилося. Всі роз'їхалися по домівках, але спогади про цю чудову зустріч ще довго грітимуть серця її учасників.

Марія Олексюк

0 коментарі:

Архів блогу