Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
суботу, 6 квітня 2013 р.

Андрушівські хлопці "обносили" в Житомирі машини, щоб полагодити краденого "Опеля"

Двоє 20-річних жителів Андрушівського району Житомирщини одного разу, викравши несправний «Опель» в обласному центрі, час від часу навідувалися в Житомир, щоб красти окремі деталі з інших автомобілів. Таким чином вони розраховували відремонтувати і укомплектувати викрадену машину.

Про це інформує СЗГ УМВС України Житомирській області.

Про зникнення автомобіля «Опель Кадет» уранці 1 березня в міліцію повідомив його власник. Чоловік був обурений, здивований і розгублений водночас: його машина ось вже багато днів поспіль стояла у дворі багатоповерхівки в неробочому стані, до того ж одне колесо було спущено. І раптом за одну ніч автомобіль безслідно зник!

- На місце події виїхала слідчо-оперативна група, - розповідає начальник Корольовського РВ УМВС м.Житомира Сергій Рябошапка. - За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом було відкрито кримінальне провадження.

Провівши огляд місця злочину, експерти припустили, що «Опель» виїхав на своїх колесах. Отже, зловмисники заздалегідь подбали про те, щоб відразу ж на місці виправити одну з неполадок автомобіля. На його розшук були зорієнтовані зовнішні наряди міліції. Паралельно над встановленням осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, працювали оперативні служби.

Дільничні міліціонери, проводячи поквартирні і подворові обходи, а також під час прийому громадян просили автовласників подбати про місцезнаходження їхніх транспортних засобів, а також повідомляти будь-яку інформацію про підозрілих осіб, які могли з'являтися в тих або інших дворах багатоповерхівок. Саме комплексна робота блоку міліції громадської безпеки Корольовського райвідділу згодом допомогла викрити зловмисників, вийти на їх слід і успішно провести затримання.

- Саме житомирські дільничні міліціонери з допомогою громадськості встановили, що «Опель», викрадений в обласному центрі знаходиться в Андрушівському районі, - говорить Сергій Рябошапка. - Там же були затримані двоє молодих людей, 20-річні місцеві жителі, які зізналися у скоєнні угону і ще кількох крадіжок з інших автомобілів.

За словами затриманих, приїхавши машиною, що належить одному з них, до Житомира, молодики помітили у дворі багатоповерхівки «Опель Кадет» і вже мали його вкрасти. Але машина виявилася нерухомою. Тим не менше молодики не відмовилися від своїх намірів і повернулися в Житомир наступної ночі, привізши з собою запаску і трос. Поставивши авто на чотири колеса, вони за допомогою троса перегнали його в Андрушівський район. Аби відремонтувати і укомплектувати машину, зловмисники навідувалися в Житомир і крали з інших автомобілів акумулятори, магнітоли, колонки, покришечні диски та інші запчастини.

В ході обшуку, проведеного за місцем проживання обох затриманих, правоохоронці вилучили чималу кількість крадених автодеталей, що красномовно свідчили про вчинення не менше десятка крадіжок з автомобілів.

- Свою провину затримані визнали, - продовжує начальник міліції Корольовського району м.Житомира Сергій Рябошапка. - Наразі перевіряється їх причетність до скоєння інших аналогічних кримінальних правопорушень, які мали місце в обласному центрі. За фактами встановлених лиходійств відкриті кримінальні провадження за ст.ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) і 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Водночас правоохоронці звертаються до житомирян, автомобілі яких втратили магнітоли, запчастини або інші деталі: якщо ви з якихось причин не заявляли про зникнення речей в міліцію, ви можете це зробити і зараз. Можливо, виявитися, що затримані молоді люди причетні до скоєння цих крадіжок.

0 коментарі:

Архів блогу