Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
понеділок, 15 квітня 2013 р.

Із життя територіальних громад

Ім не байдужі проблеми села.

На загальні збори громадян, що відбулися 5 квітня в с. Великі Мошківці, зійшлося майже 90 чоловік. Було видно, що громаді не байдужі її проблеми, на такі зібрання вони щороку збираються дружно й організовано.
З доповіддю на зборах виступила сільський голова Р. С. Пастернак, яка проаналізувала роботу ради, виконавчого комітету, громадських організацій, закладів соціально-культурної сфери. Потім тривало обговорення сільських проблем, громада підказувала шляхи їх вирішення.
Отець Максим, настоятель церкви с. Глинівці, подякував директору ТОВ «Спіка» Авдєєву Г. А. за придбання приміщення для храму в с. Великі Мошківці, а також закликав прихожан допомогти в ремонтних роботах. Директор школи Науменко А. Г. розповів про життя учнівського та педагогічного колективів. Лікар-епізоотолог Червоненської дільничної ветеринарної лікарні Сусол П. М. вів мову про необхідність проведення ідентифікації тварин та різного роду щеплень. Завідуюча ДНЗ «Капітошка» Волчок О. І. розповіла, що в минулому році проведено поточний ремонт приміщення дитсадка, на що використано 99 тис. грн. бюджетних коштів. В садочку є проточна вода, внутрішній туалет, замінено вікна і двері, перероблено систему опалення, організовано здешевлене триразове харчування. В цьому році заплановано відремонтувати дах та приміщення їдальні.
У виступах учасників зборів порушувалися питання про роботу поштового зв’язку, про такі назрілі проблеми, як газифікація села, відсутність вуличного освітлення населеного пункту. Люди обурювалися тим, що відмінено пільговий проїзд для пенсіонерів. Так, Колодюк В. В. порушила питання про те, що немає куди здавати високовагову худобу. А ті закупівельники, що навідуються в село, платять низьку ціну.
Присутній на зібранні директор ТОВ «Спіка» Авдєєв Г. А. розповів про діяльність господарства та порядок розрахунку з власниками паїв за орендовану землю.
Дільничий інспектор міліції Кропивницький В. Б. охарактеризував криміногенну обстановку в селі, говорив про дотримання громадянами законів про заборону посіву маку, куріння в громадських місцях, розпивання спиртних напоїв.
На зборах був присутній і виступив начальник управління агропромислового розвитку РДА Горкун А. М. Він відповів на запитання учасників зборів.
На закінчення сільські аматори показали присутнім концерт.

Тетяна Поліщук,
секретар Великомошківецької сільської ради

0 коментарі:

Архів блогу