Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
пʼятницю, 23 травня 2014 р.

На Андрушівщині відзначили День Героїв

З метою вшанування людей, які загинули під час визволення України, 23 травня 2014 року у всіх школах району відбулися уроки пам’яті та виховні години. Такий урок відбувся і в Андрушівській гімназії.
Вчитель історії розповіла учням про тих, хто загинув у боротьбі за нашу свободу та незалежність. Звичайно, всіх сьогодні неможливо згадати, тому що насправді історія України дуже трагічна та жертовна. Адже «репресивна машина» Радянського Союзу нещадно працювала, щоб знищувати всі осередки боротьби за волю та незалежність і формувати радянський народ – єдину спільноту без будь – яких національних ознак.
Голова райдержадміністрації Р.В. Гаврилович, який взяв участь в уроці пам’яті в Андрушівській гімназії, наголосив на тому, що проведення таких заходів вкрай важливе, особливо зараз, коли в країні гинуть люди за нашу свободу та незалежність. Такі уроки потрібно проводити, щоб об’єднати наш народ, а наша держава стала міцною, соборною та вільною.
Очільник району також відвідав с. Яроповичі, де біля пам’ятного хреста, який було встановлено в 2006 році на місці останньої збройної сутички боївки ОУН, відбулася виховна година.
Розпочався захід з виконання гімну України, потім сільський голова розповів присутнім про історію села Яроповичі та героїчну боротьбу патріотів.
Учні школи у своїх виступах пригадали величні сторінки історії України, віддавши данину пам’яті її героям.
Роман Васильович висловив переконання, що у це свято всі українці мають об’єднуватися навколо своїх Героїв. Звернувшись до громади, голова зазначив, що коли сільський голова патріот своєї країни та думає про людей, то і в селі лад.
Вшановуючи пам'ять борців за волю України, присутні запалили свічку пам’яті, поклали квіти до пам’ятного знака та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

0 коментарі:

Архів блогу