Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
середу, 28 травня 2014 р.

Відбулося засідання районної узгоджувальної комісії з питань формування цін на молоко

27 травня 2014 року в голови районної державної адміністрації Гавриловича Р.В., за участю голови районної ради Костика В.В., першого заступника голови райдержадміністрації Борисова О.А., начальника та спеціалістів управління агропромислового розвитку Андрушівської районної державної адміністрації, начальника управління ветеринарної медицини в Андрушівському районі Глухова М.Р., сільських голів с. Стара Котельня та Лебединці, представників молокопереробних заводів м. Андрушівка, м. Староконстантинів, смт. Корнин відбулося засідання районної узгоджувальної комісії з питань формування цін на молоко.
Учасники зібрання обговорили ситуацію, що склалася на ринку заготівлі молока. Заступник голови комісії Горкун А.М. ознайомив членів комісії і всіх присутніх із листами облдержадміністрації та департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Меморандумом «Про узгодження дій між Міністерством аграрної політики та продовольства України і молокопереробними підприємствами». Доповідач наголосив на умовах Меморандуму та запропонованих цінах на закупівлю молока, адже ключовим питанням було недопущення зниження закупівельних цін на молоко у населення.
Під час засідання комісії представники суб’єктів господарювання по заготівлі молока висловили свої пропозиції та зауваження. Вони зазначили, що не проти збалансування ціни, проте є ряд проблем з реалізацією готової продукції. При умові коли буде гарантований збут готової молочної продукції в держрезерв чи аграрний фонд переробники готові дотримуватися умов Меморандуму по цінах.
Окремим питанням зустрічі було дотримання санітарно-ветеринарних вимог при заготівлі молока.
Голова ради вніс пропозицію про написання звернення до депутатів обласної ради щодо стабілізації закупівельних цін на молоко в районі.
За підсумками зустрічі, Роман Васильович зауважив: “Необхідно вжити всіх заходів, щоб тваринництво в особистих селянських господарствах не занепало. Отже, робота щодо забезпечення цивілізованого ринку молока в районі повинна активізуватись. Особливо, щодо встановлення оптимальної ціни на молоко та здорової конкуренції серед заготівельників молока. Сировинна база повинна діставатися тому заготівельнику молока, який запропонує найкращу ціну і створить найкращі умови для розвитку молочного скотарства в районі.”

0 коментарі:

Архів блогу