Шукати в цьому блозі

Translate

Статистика сайта

Відвідувачі по країнам
Відвідувачі за останні 24 години
вівторок, 20 травня 2014 р.

На Житомирщині правоохоронці вилучають зброю та боєприпаси

Працівники Андрушівського райвідділу міліції упродовж дня вилучили у жителів району обріз мисливської рушниці та набої до вогнепальної зброї. В обох випадках власники небезпечних речей не поспішали здати їх правоохоронцям, за що й відповідатимуть відповідно до чинного законодавства.

Оперативники карного розшуку, проводячи низку заходів, спрямованих на недопущення незаконного обігу зброї та боєприпасів, на одному з автошляхів Андрушівщини помітили дивного пішохода. Чоловік, наблизившись до міліціонерів, раптом розхвилювався та спробував швидко промайнути повз.

Натомість правоохоронці запропонували йому продемонструвати вміст пакета, який той тримав у руках. Підозри оперативників виявилися небезпідставними – у поліетиленовій торбині вони виявили 22 набої калібру 5,45 мм.

Міліціонерам 37-річний житель районного центру, пояснив, що сподівався обміняти патрони на… горілку. Самі ж набої нібито знайшов на околиці міста.

Цього ж дня у помешканні 34-річного жителя одного з сіл району працівники міліції виявили обріз мисливської рушниці 16-го калібру. Господар намагався виправдати наявність зброї тим, що знайшов її у придбаному ним будинку. Рушницю він вирішив залишити собі, мовляв «у господарстві все згодиться».

- Громадяни, які переховують у себе незареєстровану зброю та боєприпаси, однозначно вчиняють кримінальне правопорушення, - прокоментував начальник Андрушівського РВ УМВС Сергій Бойко. – Вони навіть не замислюються над тим, що зброя може стати причиною трагедії, опинившись, наприклад, у руках дітей, або й у злочинців. Тим більше, це небезпечно у нинішній неспокійний час.

Вилучену зброю та набої направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, після висновків фахівців і буде прийнято остаточне рішення щодо кваліфікації подій.

Зберігання зброї, боєприпасів та вибухових речовин, знайдених та придбаних за різних обставин, є незаконними. Статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Разом з тим, відповідно до законодавства, особа, яка добровільно здала зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Наталя Тимчук
СЗГ УМВС України в Житомирській області

0 коментарі:

Архів блогу